Helende verhalen voor je (innerlijk) kind

Voor meer liefde, verbinding en harmonie in je gezin

en vrolijke, zelfverzekerde kinderen én volwassenen!

Heb jij een kind dat:

 • onzeker is en weinig zelfvertrouwen heeft?
 • last heeft van angsten?
 • slecht slaapt en weinig energie heeft?
 • moeilijk bereikbaar is en vaak in zichzelf gekeerd is?
 • zichzelf niet de moeite waard vindt?
 • Niet doorzet en bij nieuwe dingen direct afhaakt?
 • Heel emotioneel is en te veel nadenkt over dingen?
 • Gewoon niet lekker in zijn vel zit?

Herken jij dit ook?

 • Voel jij naast de ongelooflijke liefde en dankbaarheid als ouder ook twijfels, angsten en onzekerheid? Heb jij ook momenten waarop je je helemaal niet zo gelukkig voelt. Momenten waarop het voelt alsof je met je rug tegen de muur staat, met je handen in het haar zit en gewoon er (even) compleet doorheen zit?
 • Herken jij het ook dat je je, ondanks je goede intenties, nog steeds weleens verliest in emoties, niet meer reageert vanuit je hart en niet meer in verbinding bent met jezelf en je kind? Met achteraf nog meer emoties aan schuldgevoelens, schaamte, falen etc.?
 • Raak jij ook wel eens gefrustreerd door het gedrag, de emoties, gedachten, angsten en reacties van je kind? Voel jij je ook wel eens machteloos of zwaar geïrriteerd en weet je soms echt niet hoe te handelen?
 • Heb jij door de stress van alledag en de problemen van en met je kinderen ook weleens moeite om in liefde te blijven?

Iedereen weet hoe zwaar het ouderschap kan zijn. Toch praten we er vaak niet over. Door de geboorte van je kind word je vader of moeder, maar daarmee ben je niet automatisch ook een opvoedingsexpert. Sterker nog, dan begint het avontuur van opvoeden pas. Opvoeding is een proces. Je leert het, net als alles in het leven, door vallen en opstaan. Je mag fouten maken, je mag er compleet naast zitten. En geloof me, dat gaat zeker gebeuren.

Laat ik je geruststellen.

Dit hoort ook bij opvoeden, want het is juist op deze momenten dat je wordt uitgedaagd in je ouderschap, momenten waarop je de keuze krijgt in hoe jij als ouder wilt zijn, hoe je je kind wilt opvoeden en welke waarden jij belangrijk vindt voor je kind. Wat wil jij je kind meegeven? En vooral: hoe ga je dit doen?

Dat is waarbij ik je ga helpen.

Maar je moet het wel willen. Ik ben dan ook altijd dankbaar als ouders die hulp aannemen. Ontroerd door hun vermogen uit een situatie te stappen en verantwoordelijkheid te durven nemen voor hun eigen rol. Maar vooral met bewondering over hoe zij toch, ondanks alles, durven te kiezen voor liefde. Voor hun kind, maar vooral voor zichzelf.

Want als je er voor je kind wilt zijn in dit soort situaties, dan zul je er eerst voor jezelf moeten zijn met alle liefde en zachtheid die je in je hebt. Want ook jouw innerlijk kind heeft die liefde en geborgenheid nodig, en het is die liefde waarmee je jezelf koestert, die jouw kind kan helpen zichzelf weer terug te vinden

Wie ben ik en wat kan ik voor jou betekenen?

Ik ben Eveline van Dongen, moeder van twee jongens van 4 en 7 jaar, partner, vrouw, jurist, coach, schrijfster. Buiten al deze kaders ben ik echter vooral mezelf. Ik schrijf verhalen om ouders en kinderen te ondersteunen in het magische avontuur van liefdevol opvoeden, waarbij de behoeften van het individuele kind en een liefdevolle verbinding tussen ouder en kind centraal staan.

Ik help ouders en kinderen bij opvoeden en opgroeien door middel van het systeem van helende verhalen en het InnerTreasure Persoonlijk Ontwikkelingsmodel als ondersteuning voor bewust leven, vanuit liefde en Innerlijke Kracht, voor meer zelfvertrouwen en eigenwaarde bij het kind en meer verbinding en liefde in het gezin.

Assertiviteitstraining door magische ontdekkingsreizen naar innerlijke schatten

De verhalen zijn assertiviteitstrainingen en helpen ouder en kind om juist in stressvolle situaties, en bij heftige gebeurtenissen altijd weer te blijven kiezen voor liefde. Om zichzelf en de wereld te leren begrijpen en zich niet te verliezen in de uitdagingen op hun pad.

Mijn helende verhalen helpen om terug te keren naar een liefdevolle opvoeding. Ze herstellen het contact en de verbinding met elkaar en brengen liefde en harmonie terug in het gezin en alle betrokken relaties.

Ik ondersteun jou als ouder als je dit wil bereiken, maar niet altijd weet hoe, of als je hier extra steun of inspiratie bij wil. Ik help je om beter om te gaan met gedragingen, angsten en emoties van je kind en om problemen op te lossen en te voorkomen door middel van mijn verhalen. Die magische ontdekkingsreizen zorgen voor vrolijke, enthousiaste kinderen die geloven in liefde en magie en die hun dromen waarmaken.

Mijn waarom

Mijn missie is anderen te inspireren om te leven vanuit hun hart. In het bijzonder wil ik de liefde laten stromen in het hart van elk kind en een magische glimlach op hun gezicht toveren.

Ik wil kinderen helpen zichzelf en de wereld beter te begrijpen. Ik wil en kan niet voorkomen dat zij pijn of verdriet krijgen, maar wel dat zij zichzelf verliezen in de uitdagingen op hun pad.

Harmonie en liefde

Ik ben ervan overtuigd dat ieder kind in liefde en harmonie hoort op te groeien, zodat hij zich vrij kan ontwikkelen tot een bewuste, zelfverzekerde en stabiele volwassene. Dat is volgens mij de basis voor een mooie toekomst vol liefde en inspiratie.

Ik wil kinderen helpen om te leren hoe ze met gebeurtenissen in het leven om kunnen gaan vanuit het contact met zichzelf, vanuit hun hart, hun liefde en kracht.

Een magische wereld

Ik wil hen en hun ouders leren hoe ze hun eigen wereld magisch kunnen maken vanuit dit contact, vanuit dromen en magie. Als zij leven vanuit deze verbinding dan hoeven ze geen muur om zich heen bouwen en hoeven zij op latere leeftijd niet te worstelen met zichzelf en met overbodige overtuigingen, patronen, gedachten en gevoelens.

Kinderen zijn onze toekomst en als zij hun dromen gaan leven wordt onze hele wereld mooier.

Ondersteunen vanuit je hart

Daarom wil ik kinderen en hun ouders ondersteunen in opvoeden en opgroeien, met als doel dat zij vanuit zelfvertrouwen en eigenwaarde blijven leven. Vanuit hun hart, zodat ze hun eigen wijsheid, talenten en dromen leren ontdekken en waarmaken.

mijn waarom

Hoe het begon

Magische Ontdekkingsreizen naar Innerlijke Schatten begon met één verhaal, mijn verhaal. Pas toen mijn oudste was geboren en wij tegen bepaalde zaken aanliepen, besefte ik hoeveel pijn er nog in mij zat. Verdriet van vroeger, dat ik diep had weggestopt. Al die pijn kwam er nu uit, door de spiegel die mijn kind voor mij was en nog steeds is.

Het was een verhaal dat bij mij het verschil maakte. Nu wil ik met verhalen het verschil maken voor anderen. Want door verhalen hebben wij meer liefde en harmonie in ons gezin gekregen, en dat begon bij mijn eigen ontdekkingsreis.

Harmonie en liefde

In de zoektocht naar meer liefde en harmonie in mijn gezin en meer zelfvertrouwen en eigenwaarde voor mijn kinderen ontdekte ik mezelf.

Ik ben enorm dankbaar voor de spiegel die mijn kind mij voorhield en de pijn die daardoor naar boven kwam, want ik besef hierdoor wat ik als opgroeiend kind miste en hoe ik een muur om mij heen heb gebouwd. En hoe die muur mij heeft verstard en belet om te zijn wie ik ben. De hardheid en het niet-begrijpen van mijzelf en de wereld om mij heen raakte mij zo diep dat ik mij afsloot. Nu heb ik gelukkig de kans om het anders te doen.

Als liefde gaat stromen

Mijn muur brokkelt steeds meer af, de liefde stroomt in mijn hart, en ik probeer mijn kinderen zoveel mogelijk vanuit hun licht te ondersteunen en op te voeden. Ik zet ze centraal, ik voed op vanuit liefde en bewustzijn en neem verantwoordelijkheid voor mijzelf.

Mijn kinderen hebben mij door de uitdagingen die we samen hebben meegemaakt en doorstaan zoveel gegeven. En ik geef al mijn liefde aan hen. Zij hebben mij geholpen mijzelf te helen. En ik help hen om datgene waar zoveel ouders en volwassenen tegenaan lopen, namelijk de zoektocht naar wie ze zijn en wat hen gelukkig maakt, te vergemakkelijken.

Magische verhalen

Als mijn basis anders was geweest, had ik deze pijn en worsteling niet zelf ervaren. Dan had ik nu geen magische verhalen kunnen schrijven en zoveel andere kinderen en ouders kunnen helpen. Ik ben daarom ook dankbaar voor deze weg.

Ik hoop dat mijn verhalen ervoor zorgen dat kinderen zich later niet hoeven helen, zoals ik dat gedaan heb. In plaats daarvan zullen zij hun kern ontdekken en beseffen dat zijn al compleet zijn. Dan kunnen zij hun licht schijnen en de hoofdpersoon spelen in hun eigen sprookje. Vanuit ieders eigen unieke talent kunnen wij de wereld nu en in de toekomst samen magisch maken.

mijn verhaal

Waarom ik

Kinderen die klem komen te zitten tussen ouders, op school, door het hokjesdenken, de kaders en de op ratio-gerichte maatschappij. Ik heb het veel gezien toen ik nog familierecht jurist was en meegemaakt in mijn nabije omgeving. Het heeft me geraakt tot in het diepst van mijn ziel. Ik voel hun pijn en verdriet, hun verloren gevoel en hun roep om liefde tot in het diepst van mijn lijf.

En ook ik weet hoe je elke dag weer kunt worstelen met hoe je het beste je kind kunt ondersteunen. Hoe het soms zoeken is naar de juiste manier van opvoeden. Ik weet dat er een drempel is als het gaat over om hulp vragen.

‘You need an online village to raise a child’

Het gezegde ‘You need a village to raise a child’ is voor mij dan ook heel vanzelfsprekend. Iedere ouder heeft zijn eigen wijsheid, zijn eigen invalshoek en visie en expertise. En door vanuit een open en eerlijk hart onze ervaringen en inzichten te delen kunnen we leren en samen groeien. En tegenwoordig is het veelal niet het dorp, maar de online community waar je voor steun terechtkunt.

Een ieder leest een verhaal op zijn eigen manier

Een helend verhaal heeft meerdere lagen. Een ieder leest erin dat wij op dit moment voor diegene resoneert. Daarom werken helende verhalen lang door, blijven ze inspirerend en helen ze ook jouw innerlijk kind.

Met helende verhalen als ondersteuning bij emotionele en mentale kun je laagdrempelig, op een speelse manier, en op jouw eigen wijze en tempo jouw opvoeding vormgeven en jouw kind de waarden meegeven die jij belangrijk vindt.

Verhalen zijn er voor het hele gezin

Door mijn verhalen ontlast en ondersteun ik ouders en bied ik hen en hun kinderen een leuke, inspirerende, en liefdevolle weg terug naar harmonie en rust in het gezin.

Mijn kracht zijn helende verhalen in zijn meest zuivere vorm inzetten, met als doel een liefdevolle en bewuste opvoeding. Wil je het beste voor je kind, maar weet je het niet altijd juist te verwoorden, of kun je extra ondersteuning en inspiratie gebruiken?

Neem gerust contact met mij op als je meer wilt weten over hoe helende verhalen jou kunnen helpen. Ik begeleid jou en je kind met liefde op dit magische avontuur.

Als 7-jarige was mijn grootste wens moeder Theresa worden; ik wilde mensen helpen. Later, op universiteit, wilde ik de eerste vrouwelijke secretaris-generaal van de VN worden, geïnspireerd door Kofi Annan. Wie ik ben, ligt er tussenin. Want ik wil nog steeds mensen helpen en ik heb nog steeds een grote ambitie, maar ik wil dit wel op mijn eigen wijze doen, vanuit mijn eigen kracht.

eveline-van-dongen