Elfeline, de zoektocht naar het gouden ei

elfeline mijn bedrijfsverhaalHet is een warme dag. De zon staat hoog aan de lucht en er is bijna geen wolkje te zien. Het bos ziet er mooi uit. De groene bladeren glinsteren in het zonlicht en het gras en de takken van de bomen bewegen zachtjes heen en weer door de wind. Haar lange bruine haren waaien speels omhoog. Eveline houdt van dit weer. Ze snuift de zomergeuren diep in. Wat voelt ze zich toch altijd in haar element in de natuur, volledig een met alles wat er is.

Dat is een groot verschil met hoe zij soms haar leven ervaart. Ze heeft lange tijd het gevoel gehad dat ze iets miste. Ze leek het goed voor elkaar te hebben, alles ging volgens plan. Maar toen ze de controle verloor, stortte haar leven in als een kaartenhuis. Zomaar ineens was alles weg. Haar leven voelde leeg en haar hart huilde.

Ondertussen weet ze dat het de liefde was, de allesomvattende onvoorwaardelijke liefde, die ze miste. De liefde die je draagt, voedt en die je wereld magisch maakt. Ze had een lange zoektocht met vallen en opstaan nodig gehad om daar achter te komen. Een zoektocht die uiteindelijk leidde naar de liefde voor haarzelf en haar eigen wijsheid en innerlijke kracht.

Ze weet nu hoe ze dit in haar leven kan krijgen en wil niets liever dan anderen helpen dit ook te ervaren. Maar ze weet niet hoe. Die morgen was ze wakker geworden en alsof ze geroepen werd door het bos besloot ze een wandeling te gaan maken. En ze voelde nu al dat het de juiste beslissing was geweest.

Het pad splitst zich. Eveline twijfelt even welke kant ze op wil. Maar ze besluit haar eerste ingeving te volgen en neemt het linkerpad. Het is een kronkelig paadje met aan beide zijden bomen en struiken. Het is vrij smal, ze kan er maar net lopen. De kleurrijke bloemen en de vlinders en bijen zorgen ervoor dat het net een schilderij is. Zo mooi.

Als ze halverwege een omgevallen boom ziet besluit ze even te gaan zitten. Ze sluit haar ogen en voelt eens goed. Ze zucht diep. Ze opent haar ogen weer en kijkt verbaasd om zich heen. Het bos ziet er opeens heel anders uit. Het is lichter, groener en er is nog meer kleur. De bloemen en planten lijken zelf licht te geven en het geluid van de dieren is nog duidelijker hoorbaar. Het is een magisch bos geworden, met overal waar ze kijkt een gouden gloed.

Als in trance staat ze op. Ze loopt verder over het pad tot ze bij een open plek midden in het bos komt. Er loopt een beek met een watervalletje. De druppels water die opspringen lijken wel te dansen in het licht van de zon. De lucht lijkt nog blauwer en zover als ze omhoog kan kijken ziet ze glinsterende waterdruppels. Naast de waterval staat een ronde hut helemaal gemaakt van aarde. De hut is versierd met wel duizend bloemen in alle kleuren van de regenboog. Voor de hut brandt een vuur. Eveline ziet een kleine opening. En zonder er bij na te denken kruipt ze naar binnen.

Ze ziet eerst helemaal niets in het donker. Maar al snel wennen haar ogen eraan en dan ziet ze middenin de hut een vuurtje branden. En naast het vuur zit iets. Ze knippert met haar ogen. Ziet ze dit nu goed? Het is een klein wezentje met prachtige vleugeltjes. Ze heeft een lief gezichtje en grote groene ogen. Het wezentje kijkt Eveline vriendelijk aan en zegt dan: “Hallo, ik ben Elfeline en ik ben een elf. Ik heb lang op je gewacht en ben blij dat je er nu bent.”

Eveline weet niets uit te brengen. Dan stamelt ze: “Ik ben Eveline.” “ Dat weet ik,” zegt het elfje. “Ik herinner me jou van lang geleden. Ik herken je en ik heb je lief.” Eveline weet niet zo goed wat Elfeline hiermee bedoelt. Maar ze voelt het wel precies zo. Het is alsof ze naar zichzelf kijkt. Alleen dan anders.

“Ik wil je iets geven, iets dat je lang geleden bent verloren,” zegt Elfeline. “Iets dat je nodig hebt om jouw leven magisch te maken. Het enige dat je hoeft te doen is het gouden ei te vinden. Het is ergens in het bos. En alleen jij weet waar.” Eveline kijkt Elfeline vragend aan. “Ga maar,” zegt Elfeline, “Ik ga met je mee.” Elfeline vliegt voor haar uit.

Als ze weer aan het licht gewend zijn gaan ze op pad. Eveline loopt voorop. Ze kijkt haar ogen uit. Het valt haar op dat ieder plekje weer een ander schilderij is, met een eigen verhaal met bijbehorende gevoelens en gedachten. Alsof het haar een boodschap vertelt. De spin die een web heeft geweven tussen twee bomen vertelt haar dat je zelfs als je klein bent grootse dingen kunt doen. De planten en bloemen laten zien hoe perfect ze allemaal bij elkaar passen, ook al zijn ze verschillend. En de verschillende paadjes tonen haar dat er zoveel wegen zijn die je kunt volgen, en allemaal brengen ze je iets moois.

Elk stukje bos geeft haar weer nieuwe inzichten. En steeds meer voelt ze welke kant ze op moet. Alsof er allemaal kleine en grote tekenen zijn die haar vertellen wat ze moet doen. Dan komt ze bij een grote oude eikenboom. De stam is zo breed en hoog dat zij er wel tien keer inpast. Wat een reusachtig grote boom. De dikke wortels komen boven de grond uit, de takken met bladeren reiken tot hoog in de lucht. Ze zucht. “Was ik maar net zo sterk geworteld en krachtig als deze boom,” denkt ze.

Dan ziet ze een opening onderin de stam. Ze loopt ernaar toe en daar ligt het gouden ei! Het schittert in de zon en lijkt bijna nog meer licht te geven dan de zon zelf. Voorzichtig pakt ze het op en als vanzelf opent het zich. Eveline kijkt ademloos. In het ei ligt een groene smaragd. Eveline raakt hem aan. En in een flits herinnert ze haar mooiste herinneringen, weet ze haar diepste wensen en voelt ze haar hart openen en de liefde door haar heen stromen. Tranen van geluk stromen over haar wangen.

Ze kijkt Elfeline aan. “Dit is jouw innerlijke schat, Eveline. Het is een groene smaragd. Die staat voor bewustwording en de ontwikkeling tot wie je bent. De groene kleur staat symbool voor de liefde in je hart. De smaragd brengt harmonie tussen lichaam, geest en gevoel. Hij staat voor rijkdom en overvloed en helpt je je doel te vinden en te verwezenlijken. Het is een van de zeldzaamste stenen op aarde. Hij is net als de mens enorm gevoelig. Geen enkele smaragd is hetzelfde. De ervaringen en groeilittekens maakt hem uniek. Net als ieder mens.

Raak jouw innerlijke schat nooit meer kwijt. Voed haar, zet haar in het licht, laat haar deel van je leven zijn. Weet dat alles wat je hebt meegemaakt erbij hoort. Het maakt je uniek, samen met jouw hart en jouw liefde vormt het jouw innerlijke schat.” Elfeline stopt even en vervolgt dan: “En mocht je haar ooit weer kwijtraken, dan hoef je mij alleen maar te roepen en dan neem ik je weer mee op een magische ontdekkingsreis.”

Eveline wil wat zeggen. Maar dan wordt ze wakker. Ze ligt nog in bed en de wekker gaat. Het was maar een droom. Maar als ze op haar nachtkastje kijkt en de groene smaragd ziet liggen, weet ze dat dit een echte magische ontdekkingsreis was naar haar innerlijke schat.

Ze beseft nu dat Elfeline haar innerlijk kind is. Dat het magisch bos waar ze doorheen liep symbool staat voor haar eigen innerlijke wereld. Haar gedachten, emoties, en weggestopte angsten, maar ook haar verborgen schatten. Ze weet nu dat haar innerlijk kind haar de weg wijst naar hoe zij haar leven magisch kan maken. En dat welke weg ze ook loopt, welk verhaal er ook wordt geschreven: alle levenslessen dragen bij aan haar leven, aan wie ze is en wie ze wil zijn.

Ze weet nu dat als zij haar leven echt magisch wil maken, ze haar hart moet openen voor de liefde en de magie en haar innerlijke schatten moet delen. En nu weet ze ook hoe. Ze besluit voortaan magische verhalen te gaan schrijven om anderen te helpen om te leven vanuit hun hart, vanuit liefde en kracht. Zo kan ze hen helpen hun innerlijke schatten te ontdekken en niet alleen hun eigen leven, maar de hele wereld magisch te maken.

En speciaal voor kinderen en alle innerlijke kinderen creëert ze JK’s Magische Wereld, over het draakje JK dat leeft op de grens van fantasie en werkelijkheid. En samen met zijn vriendjes beleeft hij de meest magische avonturen.

Wil je een uniek verhaal over jouw bedrijf en missie? Laat mij jouw inspirerende bedrijfsverhaal schrijven.

 

Neem via onderstaand formulier contact met mij op over de mogelijkheden.

Tarieven vanaf € 300,00 incl. BTW

    Je voornaam*

    Je e-mailadres*

    Je telefoonnummer

    Je bericht