Niemand had me dit verteld.

Als ik dit had geweten.

Dan…..

Hoe vaak zeg je dit? Hoe vaak denk je dat als je dingen had geweten, je zou zijn afgehaakt? Had je de sprong dan niet gemaakt? Dit geldt niet enkel voor de kleine en grote beslissingen en gebeurtenissen in je leven. Maar ook voor het leven an sich.

Als iemand je had gewaarschuwd voor de rollercoaster van het leven, had je dan vriendelijk bedankt?

Het antwoord is nee. Anders was je niet hier. Het is namelijk juist deze unieke ervaring die lonkte. Een verlangen naar het ervaren van wie je bent in de dualiteit liet je in het diepe duiken. Een persoonlijke reis naar de belichaming van licht en liefde op aarde in al haar facetten is waar je voor koos. Met hart en ziel. Vol overgave.

In elk geval in het begin. Daarna kwam je menselijke vorm ertussen.

Vanuit onvoorwaardelijke liefde ben je hier gekomen om alles wat je weet over wie je bent, waar je vandaan komt en wat je hier te doen hebt te vergeten met de snelheid van het licht. Om vervolgens door levenservaringen je ware zelf weer te herinneren. Terug naar de eenheid om weer heel te zijn voorbij de dualiteit.

Met de enige zekerheid dat deze unieke ervaring hier op aarde eenieder uiteindelijk altijd weer thuis brengt, gaat iedereen deze ontdekkingsreis aan. En terwijl onwetendheid ons leidt door de mist en ons laat tasten in het duister, is het onze ziel die ons pad verlicht.

Het innerlijk kind, onze pure ziel, heeft er zin in. Die leert met vallen en opstaan hoe hier op aarde te functioneren. Proeft. Ruikt. Voelt. Hoort. Ziet. Het laat zich verwonderen, danst in de regen, schreeuwt terug tegen de storm. Zij speelt, lacht, huilt, zonder enig oordeel, omdat ondanks het niet weten, er een diep vertrouwen in het proces is.

De ziel vertrouwt, leunt achterover, rust uit, rent vooruit, en geniet vooral schaamteloos en schuldenvrij.

Door denkend voelen en voelend denken benut zij al wat zij heeft om het leven en zichzelf te ontdekken. Haar innerlijk weten is aligned met een hogere wijsheid. Zij laat zich erdoor leiden. Aanvaard elke verandering, accepteert wat er is, en blikt vooruit vanuit hoop en geloof.

Ze kan mogelijk niet uitleggen wat haar drijft, weet misschien niet waar haar vertrouwen op gebaseerd is, maar zeilt op de golven die het leven haar brengt. Soms hijst ze haar zeil en trekt ze het aan, dan weer laat ze het zeil vieren of gooit ze haar anker uit. Altijd blijft haar innerlijk kompas leidend. Omdat dit haar houvast is, haar enige baken in de reis van het leven.

Ik geloof dat we allemaal hier zijn gekomen vanuit dit vertrouwen, vanuit het licht en de goddelijke vonk die ons ieder op ons eigen unieke pad leidt. Soms wanen we ons in het donker, dan weer verspert dikke mist ons zicht, om vervolgens dagen vol zonlicht ons hart te laten verwarmen. Toch altijd is daar die onderstroom van weten.

Trust de process.

We zitten collectief in een transformatieproces en dat zal eenieder vast en zeker in zijn persoonlijk leven voelen. Ik hoor het veel om me heen. Velen hebben donkere periodes, soms aaneengesloten van enkele jaren, dan wel komt het met golven.

Deze uitdagingen op ons pad kunnen soms teveel lijken. Te heftig. Onoverkomelijk. We twijfelen, voelen angsten, worden moedeloos of wanhopig. Toch zijn we dat allemaal niet. We zijn liefde. Licht. Oneindig bewustzijn.

Jij en ik, wij hier gekomen met een reden. We hebben ervoor gekozen. Het leven geeft ons nooit meer dan we aankunnen en altijd dat wat we nodig hebben voor onze persoonlijke unieke ervaring. Als je ooit op een punt komt dat je daaraan twijfelt, denk dan aan het moment waarop je ziel de sprong waagde. Die ging dwars door het duister, letterlijk en figuurlijk, om hier op aarde haar licht te laten stralen.

You got this!

Durf je over te geven aan het niet-weten, durf te verdwalen, laat de gebaande paden voor wat ze zijn en laat je verwonderen door de reis. Durf te dromen voor wat er allemaal nog mogelijk is en geef je over aan de flow van het leven die altijd in de onderstroom voelbaar is.

We zitten in de ‘the in between’ . Een prachtig en krachtig veld waarin we alles kunnen manifesteren wat we willen. We hoeven enkel te kiezen en te vertrouwen op een hogere leiding. Thuis komen we allemaal, laten we daarom terwijl we hier zijn spelen en samen vanuit liefde een prachtige wereld bouwen.

Liefs, Eveline