De weg naar huis

Ze loopt al even rond. Soms doelloos, soms in een bepaalde richting. Iets roept haar. Ze weet niet altijd zeker of die stem van binnen komt of van buiten. Soms luistert ze aandachtig, soms negeert ze het expres. Het heeft haar tot nu toe niet gebracht waar zij zo naar verlangt.

Vrijheid. Zichzelf zijn. Liefde. Geluk.

Haar voet stoot ergens tegenaan. Ze bukt en pakt het op. Het is een doosje met daarin een briefje. Erop staat:
“Voorbij de wereld in het zwart, ligt de wereld van je hart.
Die wereld is jouw veilige haven, daar zijn ook de grootste schatten begraven.
Die wereld waar liefde altijd stroomt, vind je als je droomt.
Dus doe af je harnas en laat je leiden door je magische kompas.”

Ze bekijkt het doosje goed. Er zit nog iets in. Het is een kompas. Ze haalt het uit het doosje en de naald begint direct rond te draaien. Ze wordt er duizelig van. Het irriteert haar dat de naald niet stil staat, maar het fascineert haar ook. Zoals zo vaak zit ze in tweestrijd. Maar haar nieuwsgierigheid wint het.

Wat wil het haar vertellen?

Ze zucht diep en intuïtief stem ze af op haar hart. Ze kijkt naar het kompas en ziet dat de naald steeds langzamer gaat draaien. Hij stopt als hij precies naar haar wijst. Ze leest het briefje nogmaals en dan beseft ze wat het betekent en wat het kompas haar wil vertellen.

Haar hart is haar thuis, haar veilige haven.

De liefde in haar hart helpt haar richting te zoeken in het dagelijks leven en haar balans te behouden in moeilijke tijden. Ze begrijpt nu dat de stem die zij al die tijd hoorde, haar hart was. Het was haar ziel die haar riep. Maar haar angsten, gedachten en gevoelens blokkeerde de stroom van liefde in haar zelf en in haar leven en lieten haar afdwalen.

Ze kijkt naar het kompas, het straalt nu en heeft een magische gouden gloed.

Ze voelt dat het kompas op haar bewustzijn reageert. Ze weet nu dat zij in haar hart alles vindt dat ze nodig heeft en dat ze de liefde in hart kan laten stromen door die stem van haar hart, die haar al haar mooiste dromen geeft, te volgen.

En als zij even niet meer weet hoe dat moet, dan pakt ze het magische kompas en zeilt zij in haar dromen weg en beleeft de meest magische ontdekkingsreizen.

Ze weet nu dat waar zij ook gaat haar hart, haar innerlijk kompas, haar altijd weer thuis brengt en haar dromen haar pad zullen verlichten.